WordPress-image nu i vår App Center!

Özgür Bal Uncategorized Leave a Comment

buttonw-blue-8bitWordPress är en av världens största bloggplattformar som kan användas till att bygga hela webbsidor tack vare dess flexibilitet och tusentals plugins för olika ändamål.

Vi har byggt en image för dig som vill ta hand om din helt egna WordPress-installation på en egen server i City Cloud. WordPress är  och resurskrävande så vi har valt att låta installationen köra på NginX istället för Apace för bästa möjliga prestanda.

Webbhotell eller egen server?

WordPress finns förstås i vår delade webbhotellsmiljö och är oerhört enkelt att installera genom vår 1-Click-installer.

Ibland kan det dock hända att du vill ha något extra, såsom en egen server där du kan ställa in alla funktioner själv och installera WordPress med dina egna inställningar.

Imagen som finns i vår App Center ger dig möjligheten att köra hur många WordPress-bloggar som helst på en och samma installation.

 

Detaljer om imagen

Webbservern vi har valt att använda är Nginx, som på bästa sätt kan hantera många samtidiga användare tack vare sin låga minnesanvändning och sina allmänna optimeringar.

Då den virtuella maskinen ska innehålla både webbservern och och databasen (MySQL) rekommenderar vi att du använder en server med profilen “Standard” eller “Medium” om du vet med dig att din sida har många besökare. Självklart kan du experimentera och testa dig fram till den serverstorlek som passar just dig bäst. Hur du än väljer att göra har vi sett till att installationen trots allt fungerar på vår minsta server, “Small”.

Mjukvara som vi installerat:

  • Operativsystem: Debian GNU/Linux 64-bit 6.0.2.1
  • Webbserver: Nginx version 1.2.3
  • Databas: MySQL Server: 5.5.20
  • Bloggplattform: WordPress 3.4.2
  • PHP 5.3.16

För att snabbt och enkelt kolla så att din installation fungerar som den ska behöver du editera din hosts-fil (vanligtvis ligger den i /etc/hosts på Linux eller Windowssystem32driversetchosts på Windows) som administrator och lägga till följande:

Din_servers-IP-adress wordpresssite.com

Därefter öppnar du upp en webbläsare och klickar dig in på http//wordpresssite.com (glöm inte http://) och om allt har gått som det ska så ser du bloggens första-sida.

Du kan börja ändra i din blogg genom att gå till http://wordpressite.com/wp-admin/, Standardlösenordet finns beskrivet i detaljvyn för din virtuella maskin i adminpanelen. Se till att ändra lösenordet när du har loggat in för första gången.

Tänk på att du måste ändra tillbaka till rätt domän när du ska skapa en riktig blogg.

 

Sammanfattning

Att installera och köra WordPress är inte svårt men med vår färdiga image besparar dig en hel del tid. För dig som vill testa dig fram och lära dig hur man gör egna inställningar är detta ett perfekt sätt att slippa göra om installationen själv.

Den uppsättningen vi kör här är bara ett sätt att köra en helt egen installation av WordPress på en egen server. I takt med att du får fler läsare kan du behöva lägga till fler servrar och lastbalansera, flytta databasen till en egen server och justera serverinställningarna för att kunna klara av den trafik du får till din sida.

Lämna gärna kommentarer och tankar om våra images och förslag på nya.