Contribe–konsulterna vars verksamhet genomsyras av glädje, passion och mod!

Özgür Bal Uncategorized Leave a Comment

 

Contribe-logoVårt Service Provider program utökas ständigt med nya partners och sedan en tid tillbaka anslöt konsultbolaget Contribe. Vi fick en pratstund med Roger Gordin, Regionschef på Contribe, och ställde några frågor.

roger2

Hej Roger! Det var ett tag sedan ni anslöt till vårt Service Provider program och nu får vi äntligen chansen att pratas vid. Vi är oerhört glada över att ha er med i vårt partnerprogram, hur ser ni på programmet i sig?

Vi ser det som en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda våra kunder spetskompetens inom flera väldigt intressanta områden och nischer som vi inte kunnat annars. Vi kommer dessutom att tillföra varandra inom programmet massor både i fråga om kompetens och i och med att det kommer generera affärsmöjligheter.

Kan du berätta lite mer ingående om Contribe och er verksamhet

Vår bas är konsultverksamheten som vi kommer fortsätta att utveckla. Vi arbetar främst med systemutveckling, test samt projektledning. Vår satsning inom molnet och tillhörande produktutveckling ger ett till ben att stå på och breddar vårt erbjudande ytterligare.

Nu kan vi erbjuda nya tjänster som efterfrågas mer och mer till både mindre och större kunder.  Vi är ett relativt ungt bolag som lever efter devisen; ”Allt vi gör genomsyras av glädje, passion och mod”! Vi har engagerade medarbetare som ofta kommer med förbättringsförslag och tips även om de sitter på uppdrag ute hos kund.

Vilka är era viktigaste specialistområden?

Som jag nämnde tidigare är vi starka inom test och systemutveckling men vi ska inte glömma att vi även har hög kompetens inom databaser, Linux/RedHat mm och för att kunna ”ta lead” på större infra/molnet-uppdrag har vi seniora projektledare.

Hur många anställda är ni och var i landet finns ni?

Vi är ca 30 anställda idag men vi växer kontinuerligt. Vi har kontor i Karlskrona (huvuddelen av verksamheten) och i Göteborg. Fler etableringar kan vara på gång 😉

Vad är det som utmärker er jämfört med era konkurrenter?

För det första vår personal! Utan rätt folk kommer man ingenvart. Vi lägger stort fokus på attityd, inställning och andra personliga bitar. Sedan ligger mycket i det enorma nätverk vi har. Både vad gäller samarbetspartners och konsulter. Vi är duktiga på att leverera! Har vi inte konsulten/kompetensen själva så ordnar vi fram den.

Berätta mer om er satsning på cloud computing och hur ni jobbar där

Vi ser detta som en naturlig och mycket spännande del i utvecklingen inom  IT som går med en rasande fart. Vi jobbar med den på lite olika sätt, dels genom att samarbeta med våra partners, tillsammans med dem har vi en mycket bred kompetens. Vi ser även cloud computing som ett sätt att kunna erbjuda våra kunder högre tillgänglighet till en lägre kostnad. De produkter som vi utvecklar har vi givetvis i City Cloud.

Varför anser ni att det är viktigt att satsa på cloud computing?

Det är en del av den framtida IT-miljön. Företag kommer ta steg för steg för att dra nytta av de fördelar som cloud computing ger. Beroende på storleken på företag kommer de använda sig av cloud computing på olika sätt. Större företag tror vi  kommer leva med en blandad miljö väldigt länge, dvs hybridmoln. Mindre företag kommer troligen lägga stora delar av sin IT-miljö i molnet. Det är m.a.o väldigt viktigt att vara en del i denna utveckling eftersom väldigt många kommer ha delar av sin infrastruktur i molnet.

Lever ni som ni lär och hur använder ni i sådant fall cloud computing idag?

Ja vi använder cloud computing idag, framförallt till de produkter vi utvecklat själva, men även för att t.ex snabbt kunna sätta upp en miljö som vi behöver till ett projekt. Dessutom kör vi alla våra interna system (website etc. ) hos City Cloud.

Vilka specifika uppdrag kan Contribe hjälpa våra kunder med, kan du ge några exempel där?

Vi kan hjälpa våra kunder med vägledning och att identifiera vilka möjligheter som de troligen kan få bäst effekt av. Vi tror mycket på att prata om nyttan med cloud computing och här kommer det vara väldigt olika från företag till företag. Vi vill se oss som en katalysator som kan komma med nya tankar och ideér.

Vi har numera en gemensam partner, Apica, berätta vad det är ni ska göra tillsammans?

Vi för just nu en dialog med dem om ett gemensamt uppdrag som vi i dagsläget inte kan gå in närmare på. Apica jobbar med lasttester och vi är IT-konsulter så någonstans där kan man säga att vårt samarbete kommer att mynna ut. Det känns jättespännande och det är ju verkligen detta vi vill få ut av vårt partnerskap, dvs att tillsammans kunna hitta nya affärer som är till nytta för slutkunden.

Cloud Camp börjar närma sig och ni är med och sponsrar eventet. Vad hoppas ni på att få ut av dagen?

Att utveckla våra relationer med våra partners och att få nya kontakter med personer/företag som vi inte har någon relation till idag. Även att vara med i och ta del av intressanta föreläsningar och dialoger med likasinnade 🙂