City Cloud utnämnd som bästa Svenska Molntjänst på EuroCloud Sweden Award!

Özgür Bal Uncategorized Leave a Comment

Bästa Svenska MolntjänstIgår var vi på EuroCloud Sweden Award i Stockholm. Branschorganet, som arbetar med att främja Cloud Computing i Sverige, höll för första gången en tävling för att utse de bästa Svenska molntjänsterna inom 4 kategorier. Vi blev utnämnda som bästa Svenska Molntjänst!

 

 

Tillställningen började med EuroCloud Swedens sedvanliga presentation och styrelseordförande Michael Abrahamsson redovisade året som gått och vad som är på gång inom organisationen.

Stefan Månsby tog över och berättade om hur EuroCloud i Tyskland redan är igång med audits och Certifieringar av molnföretag och tjänster. I dagsläget finns en struktur klar för certifiering av Saas tjänster och under året kommer även IaaS tjänster att kunna certifieras. Detta är ett stort steg framåt och ett initiativ som vi verkligen gillar. En internationell standard med certifieringar ger förstås enorma fördelar för alla företag som vill vara med i branschen och tävla om kundernas gunst. Vem vet, om några år kanske Euro Cloud certifieringen har samma betydelse som PCI har för kreditmarknadsbolag.

EuroCloud Efter Styrelsens presentationer klev en riktigt intressant människa upp på podiet. Det var Peter Siljerud, framtidsforskare och trendspanare som höll  en riktigt trevlig föreläsning som verkligen inspirerade. Vad händer framöver egentligen och vart är vi på väg och lite om hur utvecklingen sett ut. Riktigt roligt och en bra föreläsare!

EuroCloudNär presentationerna och föreläsningen från Peter var klara var det dags för lite mingel. Här började det bli lite pirrigt för nästa punkt på agendan var nämligen prisutdelningen.

 

 

Prisutdelningen

EuroCloud EuroCloudTjänsterna som deltog i tävlingen var indelade i fyra olika kategorier och för varje kategori fick de nominerade göra en kort presentation av sin tjänst innan vinnaren avslöjades. I kategorin Best Startup stod det mellan Witsbits, Severalnines och Brevo. Priset gick till Severalnines och juryns motivering löd: Severalnines have a compelling idea to cloud-enable any customer-preferred database in mission-critical setups. Together with a simple-t o-use configurator  they put the user in control.

EuroCloudI den andra omgången, som avhandlade Best Case Study Public Administration stod det mellan Cloudspot, eBuilder och Softronic. Vinnaren blev eBuilder med motiveringen: eBuilder has demonstrated great skills in making public procurement more efficient with substantial savings as a result. We also praise the reporting of performance and regulatory compliance.

EuroCloud eBuilder kammade även hem titeln Best Case Study Private Sector där även Softronic och Cloudspot var nominerade. Där var motiveringen: eBuilder has understood the cloud value and prepared business processes for the cloud sourcing model. They exemplify the value by significant reduction in costs and more efficient logistics operations at Alfa Laval.

EuroCloud I vår kategori, Best Cloud Service Product var vi nominerade ihop med Ecru Consulting och eBuilder. Vi presenterades som vinnare i kategorin med motiveringen: CityCloud has developed a service that aims to simplify IaaS deployments, make management easier and present usage details in a clear dashboard. This is user-friendly.

Alla vinnarna från de lokala EuroCloud Award är automatiskt nominerade till den Europeiska tävlingen som avgörs på EuroCloud Congress i Luxemburg 27-28 juni. Det var en fantastisk eftermiddag och oerhört kul att bli belönad med denna utmärkelse. Det är ett kvitto på allt det jobb vi lagt ned på att utforma tjänsten till vad den är idag och ger oss ännu mer motivation att även fortsättningsvis ligga i framkant inom svensk Cloud Computing.

EuroCloud

EuroCloud