City Cloud presterar bättre än både EC2 och Rackspace i oberoende prestandatest!

Özgür Bal Prestanda Leave a Comment

Cloud Harmony är ett företag som fokuserar på ett enda område – att utvärdera de ledande leverantörerna inom molntjänster (IaaS). Målet är att vara en oberoende källa som fastställer prestanda och tillhandahålla ett forum för jämförelse mellan de olika leverantörerna. Just prestanda är en av de avgörande faktorerna vid valet av leverantör idag, dock har det hittills varit svårt att jämföra olika tjänster på ett bra sätt. Genom en utvärderingstjänst, som är både enkel och detaljerad, ger Cloud Harmony alla spekulanter chansen att jämföra och få fram den leverantör som passar just dem.

Genom det här blogginlägget drar vi igång en artikelserie där vi går igenom och ser hur City Cloud mäter sig med andra leverantörer på marknaden. Självklart kommer vi att använda oss av Cloud Harmonys jämförelseverktyg och mäta allt från latency till hur vi står oss gällande IO.

Allmänt Prestandatest – Cloud Computing

Vi genomförde ett enkelt hastighetstest där vi jämförde City Cloud med Amazon EC2 och Rackspace. Testet genomförs i två moment för att se hur servrarna presterar i ett vanligt scenario för en vanlig användare. Det börjar med att en fil på 5MB laddas ned och därefter en vanlig hemsida med 19 filer. Servrarna som används är av den mindre skalan som Cloud Harmony anser vara likvärdiga.

Även om detta testet mäter latency finns det ett mer detaljerat test för det avsnittet längre ned i detta inlägg. Det är tydligt att latency är konstant lägre när man kör testet från norra Europa.

Som vi kan se i två olika och separata körningar, går det absolut snabbast att ladda ned både filen och hemsidan med City Cloud. Det är dock anmärkningsvärt hur stora skillnaderna är i vissa fall. Vi körde dessa tester under flera dagar för att försöka göra det så rättvist som möjligt. Ibland nådde EC2 och Rackspace upp till liknande hastigheter som City Cloud men lika ofta hamnade de på halva hastigheten.

I tabellen nedanför kan vi utläsa att det tar Rackspace nästan 14 sekunder att ladda ned en fil på 5MB. Samma nedladdning tar strax över 6,5 sekunder för City Cloud och 6,7 sekunder för Ec2. Att ladda ned hemsidan tog lika lång tid för City Cloud och Rackspace men under denna körning tog det mer än dubbelt så lång tid för EC2 att göra samma sak.

När vi körde samma test ett par dagar tidigare såg vi liknande resultat. City Cloud presterar konstant bättre än både Rackspace och Amazon EC2. Att ladda ned filen på 5MB tog 7,5 sekunder för City Cloud medan det tog 14 sekunder för Rackspace och Amazon EC2 att göra samma sak.

Att ladda ned hemsidan med 19 filer tog strax över en halv sekund för City Cloud. För EC2 och Rackspace tog det dubbelt så lång tid.

Testa gärna själv och se hur City Cloud står sig. Compare the 20 plus leading providers available in Cloud Harmony’s system.

Test av Latency

Det är ingen hemlighet att ju närmre servrarna är, desto bättre latency får du. Det beror förstås också på vilka vägar din data tar och hur bra din leverantör kan styra trafikflödet. För Latency testet är det därför viktigt att veta att sevrarna (för just detta test) är belägna i Sverige (City Cloud), Irland (EC2) och England (Rackspace). Testet utförs i Sverige vilket ger City Cloud en fördel då dessa servrar, rent fysiskt är belägna närmare.

I de flesta fall är en latency på 50-100 millisekunder acceptabelt om du kör en webbsida eller någon form av SaaS tjänst. Det är främst om du kör någon form av spel som latency blir väldigt känsligt och där mer än 100 ms kan bli ett stort problem. Oavsett tjänst vill man såklart att den ska vara så snabb som möjligt och som vi ser i grafen nedan är det stora skillnader i latency testet. City Cloud landar konstant under 30ms medan Rackspace och Amazon EC2 ständigt har längre responstider, ofta 4-6 gånger längre. Rackspace har generellt bättre responstider än Amazon EC2.

Det är väldigt tydligt att City Cloud presterar bättre än både Rackspace och Amazon EC2 i dessa tester. Många gånger är City Cloud dubbelt så snabb som sina konkurrenters tjänster.

Detta är en av många framtida artiklar där vi kommer göra djupdykningar i jämförelsen mellan de ledande leverantörerna av Cloud Computing. Vi rekommenderar alla spekulanter att ta en titt på Cloud Harmony och deras jämförelseverktyg. Prestanda, eller avsaknaden av densamma, översätts till högre kostnader och långsammare tjänster för dina användare. Två nyckelfaktorer som gör Cloud Computing till ett attraktivt alternativ för alla företag.