Samarbete erbjuder skydd mot Patriot Act

Özgür Bal PRESSRELEASES-sv Leave a Comment

City Network och Severalnines lanserar City Cloud Database Service, den första EU-baserade molndatabastjänsten.

KARLSKRONA 23-11-2011, City Network, en av Europas ledande leverantörer av molntjänster, och Severalnines, leverantör av plattformar för automatisk drift av databaser i molnet, lanserar den första EU-baserade molndatabastjänsten. City Cloud Database Service ägs och drivs av företag inom EU vilket innebär att man kan erbjuda europeiska kunder tjänster som står under EU: s dataskyddslagar, som ett alternativ till tjänster som står under US Patriot Act.

Kunder inom EU kan nu dra nytta av de besparingar och den flexibilitet som möjliggörs av moln-baserade databastjänster med vetskapen om att de inte kan påverkas av Patriot Act. Under Patriot Act kan amerikanska myndigheter komma åt data som ägs av europeiska medborgare och företag, utan ägarens vetskap.

“En komplett och automatiserad databastjänst gör det möjligt för våra kunder att ytterligare dra nytta av molnet”, säger Johan Christenson, styrelseordförande på City Network. “Vi tror att en tjänst som ägs och drivs lokalt i EU och som är helt kompatibel med EU: s dataskyddslagar kommer att vara särskilt attraktiv för europeiska företag. Amerikanska företag med verksamhet i Europa kommer också kunna dra nytta av bättre svarstider som en lokalt hostad lösning medför. “

“Företag, stora som små, vänder sig till molnet med målet att driftsätta och hantera databaser på ett så effektivt sätt som möjligt – men de måste veta att deras data är säkert och att ingen annan kommer åt den”, säger Vinay Joosery, VD på Severalnines.

City Cloud Database Service, som bygger på databasen MySQL, gör att företagen kan lägga ut driftsättning och hantering av sina databaser och bara betala för de vad de använder. Tjänsten erbjuder:

• ett webbgränssnitt för enkel provisionering
• inget underhåll eller administration – hantering av säkerhetskopior, patchar och replikering är helt automatiserat
• performance management – användaren har insyn i top-queries och kan se mer detaljerad information om prestanda
• hög tillgänglighet – störningar hanteras automatiskt för att minimera driftstopp
• skalbarhet – användarna kan lägga till flera instanser genom ett enkelt musklick
• omfattande användargränssnitt för att administrera databaser
• dataimport -och exportfunktioner för att hjälpa till att flytta MySQL-databaser in i molnet.

City Cloud Database Service bygger på Severalnines DataCloud-plattform, en plattform för automatisk driftsättning och hantering av databaser. Plattformen hjälper företag att drifta flexibla databaser i deras egna datacenter, i molnet eller i kombination. I botten av City Cloud Database Service ligger City Clouds egen molnplattform som låter användaren växa obegränsat med fokus på stabilitet, säkerhet och redundans.

City Cloud Database Service finns I dagsläget som en begränsad betaversion. Företag kan ansluta sig till och prova tjänsten genom att skicka ett e-postmeddelande till dbaas@citycloud.eu. Tjänsten är gratis under hela betaperioden.

Om Severalnines

Severalnines tillhandahåller plattformar för automatisk hantering av skalbara och lätthanterade databaser i molnet. ClusterControl som är företagets flaggskepp används av utvecklare och administratörer på alla nivåer och hanterar hela kedjan från utveckling, test, driftsättning, övervakning till skalning. Severalnines har hittills driftsatt över 7000 databaskluster via sin populära online-konfigurator för klustrade MySQL ®-databaser.

All personal på Severalnines kommer från en Open Source-bakgrund och i syfte att stödja andra nystartade organisationer introducerar företaget ett start-up program. Nystartade företag med färre än 10 anställda och mindre än en miljon euro i finansiering kommer att ges fri tillgång till Severalnines enterprise mjukvara i 12 månader. För mer information, skicka ett e-postmeddelande till startup@severalnines.com.

För att se vilka som använder Severalnines idag, besök vår referenssida.

word

Ladda ned pressmeddelandet som .doc

pdf

Ladda ned pressmeddelandet som .pdf