Apica System förser kunder i City Cloud med belastningstester och prestandaövervakning

johan PRESSRELEASES-sv Leave a Comment

Apica Systems, ett av världens ledande företag inom belastning- och prestandamonitorering, ansluter sig till City Cloud provider-programmet. Apica kommer att erbjuda testning- och prestandabevakningstjänster till alla Cloud-kunder. Stora som små bolag behöver alla tillhandahålla högkvalitativa tjänster online. Apica erbjuder City Cloud-kunder möjligheten att testa och mäta prestandan på deras tjänster och webbapplikationer samt att larm (iPhone,  sms/e-post) utlöses vid kritiska lägen. Periodiska rapporter om laddningstider/nertid/svarstider av hemsidor genereras löpande.

451 Group uppskattar att den Europeiska cloud computing-marknaden kommer att överstiga 4 miljarder dollar (USD) 2013. Behovet av att förstå och att bevaka cloud-baserade lösningar kommer att öka dramatiskt. Genom att låta alla delar av företaget kontrollera om SLA är uppfyllt och om en produkt eller lösning kan skalas ordentligt, ger Apicas tjänster stora affärsfördelar.

Apica har länge varit ledande på detta område. Genom att erbjuda en serie produkter som sträcker sig från övervakning till proaktiv testning av både last och generell prestanda skapar Apica nyckeltal som blir avgörande för alla företag. Genom att kombinera Apica LoadTest och Apica WebPerformance kan ett företag vara säkert på att det kommer att hantera belastningen den var avsedd för och dessutom göra det över tid.

–     Det finns ett stort behov av att förstå hur man skalar samt att övervaka prestanda över tid i en ledande cloud computing-plattform som City Cloud. Tillsammans med City Network kan vi hjälpa tusentals företag att få konkurrensfördelar genom att leverera bättre tjänster och en bättre upplevelse, säger Sven Hammar, VD Apica.

–     Apica ger en ovärderlig tjänst till våra kunder som har för avsikt att hålla högsta kvalitet på vad de levererar online. Hög prestanda och 100% upptid är avgörande faktorer för varje företag . Apica kommer att hjälpa våra kunder att få en sann förståelse för hur deras applikationer fungerar för användaren. Vi tar nu ytterligare ett steg i att leverera det våra enterprisekunder har ett stort behov av, säger Johan Christenson, VD för City Network.

City Cloud är en Sveriges ledande cloud computing-plattform med fler än 1000 svenska företag som använder tjänsten för sina IT-behov.

Ladda ner pressmeddelandet här:

pdf

Apica går med i City Cloud service provider program 20110913 – PDF

word

Apica går med i City Cloud service provider program 20110913 – Word

 

Om Apica

Apica är ett svenskt företag som tillhandahåller internetbaserade tjänster som utför avancerade lasttester och prestandaanalyser av affärskritiska webbapplikationer. Med Apicas tjänster kan kunderna snabbt och effektivt höja kvaliteten, tillgängligheten och prestandan på hemsidor med tillhörande applikationer och servermiljöer.

Företaget har kontor/testcenter i Solna utanför Stockholm, cirka 60 mätpunkter i Norden, Europa och USA, samt lastkapacitet på mer än 10 GB/s syntetisk internettrafik från sex lastcentra i USA, England och Sverige.

Apica grundades 2005. Sven Hammar är VD. Bland kunderna återfinns flera stora svenska företag och myndigheter. Teknologipartners är bl a EPiServer, Citrix och Dynatrace, och integrationspartners är bl a Kerfi, TietoEnator, Basefarm, Qbranch och Logica. Läs mer på: www.apicasystem.com

Om City Network

Med över 10 000 kunder runtom i Sverige är City Network ett av de ledande drifts- och webbhotellsföretagen. Kärntjänster inkluderar webbhotelltjänster, dedikerade servrar, co-location och drift i molnet. City Network är även ombud och registrar för ett antal toppdomäner som till exempel .se-domänen. City Network tillhandahåller backuptjänsten www.onlinebackup.se. City Cloud är City Networks varumärke inom cloud computing – www.citycloud.se. City Network erbjuder idag sina tjänster i flera länder, bland annat Polen och Argentina. Mer information om City Network hittar du på www.citynetwork.se.