John Connor, Skynet har bytt namn till OpenStack och i den här takten bör det bli självmedvetet kring 2020

Özgür Bal OpenStack Leave a Comment

OpenStack har under lång tid handlat mestadels om orkestrering av beräknings- och lagringsnoder. I den kommande releasen är det första gången någonsin som det har varit mer aktivitet i och kring nätverksmodulen än det har i beräkningsmodulen.

89% av alla OpenStack installationer inkluderar nu nätverksmodulen Neutron. Communityt var väldigt glada att den här modulen har fått så mycket uppmärksamhet – det är faktiskt första gången som något annat projekt än Nova har mest aktivitet – i Liberty releasen. Undersökningar visar också att användning av sk. Software Defined Network (SDN) växer och vi tror att OpenStack modulen Neutron kommer vara en stor del i att forma framtiden för SDN. Enkelt förklarat tror vi att företag kommer installera OpenStack som ett verktyg för att orkestrera nätverk och skippa infrastruktur-biten.

Att hantera servrar är inte så häftigt längre, det har liksom gjorts. Men automatiserad och transparent hantering av routrar, switchar och brandväggar – nu snackar vi! Jag säger bara det; John Connor, Skynet har bytt namn till OpenStack och i den här takten bör det bli självmedvetet kring 2020 – hoppas du är redo. Personligen tycker jag att vi borde döpa projektet, att göra OpenStack självmedvetet, till “Bad Kitty”.

 

Något jag alltid hänger upp mig på är när jag hör molnleverantörer säga att man behöver bygga smartare applikationer anpassade för molnet. Det är en sanning idag men inget jag tycker vi ska predika. I verkligheten kan man säga att det alltid kommer finnas gamla och dåligt kodade applikationer under en lång tid framöver. Det det här som är vårt arv och vi måste hantera det. Istället för att drömma om smartare applikationer i våra moln behöver vi börja bygga smartare moln helt enkelt. Att säga att du bara vill ha smarta applikationer är som att säga att du bara vill ha smarta slutanvändare. Var glad för en procents marknadsandel.Vi har bättre förutsättningar idag att bygga ett moln som lurar vilken gammal applikation som helst att den inte finns i ett molnet överhuvudtaget. OpenStack är vårt bästa alternativ för att bygga ett smartare moln. Låt oss alla sträva efter det istället.

 

namnlöst-150508_01-högupplöst Kim Hindart är CSO på City Network och deltar just nu på OpenStack Summit i Tokyo. Det här är hans tankar om utvecklarträffen i allmänhet och OpenStack i synnerhet.