Alla City Cloud-noder har nu uppgraderats till OpenStack Mitaka

Özgür Bal OpenStack Leave a Comment

Våra tekniker har precis avslutat ett antal hektiska veckors arbete med att uppgradera alla våra City Cloud-noder. Sedan i söndags kör alla noder OpenStack Mitaka!

Uppgraderingen har gått riktigt bra och faktum är att vi känner oss väldigt väl inkörda i den här processen. Vi ser redan stora prestandaförbättringar i våra system och funktioner vilket är väldigt glädjande.

I vanlig ordning när vi uppgraderar våra OpenStack installationer händer det mesta i de bakomliggande systemen och vi släpper ingen funktionalitet till våra användare innan vi anser den vara helt redo.

 

Ett förtydligande om funktionalitet

I varje OpenStack release får varje project i det sk. “big tent” nya funktioner och förbättringar. För City Cloud och de funktioner som vårt publika moln har innebär detta således att alla OpenStack projekt som vi har aktiverat kommer få de senaste uppdateringarna och förbättringarna. Här ligger betoningen på de projekt som vi har aktiverat.

För varje release mognar de olika projekten och mognad är en oerhört viktig parameter för oss när vi utvärderar och väljer ut de funktioner (alltså projekt) som vi väljer att integrera i City Cloud.

Här är de projekt som vi är mest intresserade av just nu och som vi hoppas kunna implementera i City Cloud närmaste tiden.

 

Ansible

Med uppgraderingen till Mitaka tog vi även ett helhetsgrepp kring förberedelserna för förbättrad automation, framförallt vad gäller automatiserade OpenStack uppdateringar i City Cloud. Våra sk. Playbooks blir bara bättre och bättre och inkluderar fler och fler funktioner. Vi älskar automatisering och i synnerhet Ansible så lita på att vi tittar närmare på det här projektet.

 

LBaaS v2

Vi började kika på det här projektet i början av året när vi genomförde uppgraderingen till OpenStack Liberty men har sedan dess inte haft möjlighet att implementera funktionaliteten i City Cloud. Nu är läget ett annat och vi hoppas kunna släppa LBaaS v2 i vårt GUI snart. Läs mer om funktionaliteten och det fina med kombinationer i den här artikeln.

 

Magnum (Orkestrering av containers)

Magnum är ett intressant projekt som handlar om att automatisera driftsättning av containers och som påpassligt tar oss tillbaka till det här med automatisering som vi verkligen är för. Som OpenStack-användare har du alltid driftsätta containers manuellt men med Magnum kan du automatisera din driftsättning och exempelvis köra igång ett containerkluster, Kubernetes, Docker Swarm eller Mesos genom Magnum APIet.