Uppgraderad OwnCloud image

Özgür Bal Okategoriserade Leave a Comment

owncloud-logoOwnCloud är en mjukvara som låter dig lagra och hantera dina filer i ditt privata moln. Till skillnad från tjänster som DropBox, Google Drive eller SkyDrive så får du inte bara ett lagringskonto utan du styr över en helt egen lagringstjänst. Det innebär att du själv kan dela ut konton och låta vänner och bekanta lagra sina filer i din helt egna lagringstjänst.

 

Uppdatering

OwnCloud imagen, som finns i vår app center, har nu uppdaterats till den senaste stabila versionen, 5.0. Om du vill veta mer om innehållet och vad som är nytt i den här versionen kan du läsa mer om det här.

Bland nyheterna finns bland annat ett nytt fotogalleri, möjligheten att återställa raderade filer och säkerhetsförbättringar.

Instruktioner

Precis som vanligt behöver du bara logga in i City Cloud kontrollpanelen och gå till App Center. Hitta OwnCloud imagen och klicka på plustecknet. Välj därefter din hårdvaruprofil och lägg till så mycket diskyta som du vill ha på din lagringstjänst.

När servern har skapats öppnar du en webbläsare och går till http://din-servers-ip-adress/owncloud och gör klart det sista. Här ska du välja ett användarnamn och lösenord för administratörskontot.

Avancerat

Vi har inte bara uppdaterat OwnCloud till senaste versionen, vi har även gjort det enklare att uppdatera den i framtiden. I den här imagen har vi installerat OwnCloud från den officiella repositoryn vilket innebär att du kan uppgradera med ett par enkla kommandon på din server. För att säkerställa att du har den senaste stabila versionen av OwnCloud använder du kommandot “apt-get install owncloud”.

Sist men inte minst finns det ett sätt att få ut mer prestanda ur din installation genom att installera MySQL. Om du installerar MySQL och skapar en användare innan du slutför installationen av OwnCloud i webbläsaren kommer du få upp ett alternativ när du väl slutför installationen. Klicka på knappen “avancerat” och fyll i alla uppgifterna för MySQL. Detta kommer att ge dig snäppet bättre prestanda när du hanterar många filer.