Några tankar om OpenStack Summit i Barcelona

Özgür Bal Okategoriserad Leave a Comment

Den här veckan är vi i Barcelona och deltar på OpenStack Summit i Barcelona. Tusentals besökare, massor av intressanta föreläsningar och en fullkomlig djupdykning i ämnet OpenStack är vad som väntar oss.

 

Fantastiska nyheter för City Network

Dagen för det officiella öppnandet träffade vår VD OpenStack Foundations styrelse för att presentera City Network som kandidat till ett guldmedlemskap i OpenStack Foundation. Allting gick enligt planerna och under öppningstalet presenterade Marc Collier, COO på OpenStack Foundation, City Network som en av 4 nya guldmedlemmar.

 

 

Samtidigt släppte vi nyheten om att vi lanserar vår 7:e City Cloud OpenStack-nod som går igång den 1:a januari 2017. Vi har sedan tidigare flest publika OpenStack-noder i Europa och med lanseringen av vår nod i Tokyo hamnar vi på delad förstaplats globalt.

Sammantaget har det varit en fantastisk start på OpenStack Summit och än är det flera dagar kvar. Här är lite tankar från oss som är på plats.

Daniel Gustafsson, VP BU Compliant Cloud

Ja, starten här kan man ju inte klaga på. Vi är oerhört stolta över de fantastiska nyheter som har släppt i anslutning till OpenStack Summit och det är inte utan att man sträcker på sig lite extra när man går runt här på området.

Igår höll jag och Roger Ewert från Folksam, en av våra stora kunder, ett föredrag tillsammans. Vi berättade om de utmaningar som Folksam hade när de letade efter en skalbar molnplattform för sina tjänster och hur vårt industrispecifika moln för bank och finans stod för lösningen.

 

 

 

Tobias Rydberg, Senior Developer

Min Summit började med en 2-dagarskurs i det som kallas för “Upstream University” vilket var oerhört roligt och lärodikt. Det är en intensivkurs i hur man blir en bättre OpenStack-utvecklare och hur man på ett bättre sätt kan bidra till OpenStack-communityn.

 

 

 

Under första dagen på själva Summiten var jag bland annat på en presentation som vår partner RedHat höll i. De pratade om hur man använde Heat orkestrering ihop med Ansible för att automatisera driftsättning. Deras demo var riktigt häftig och vi tror att uppsättningen som vi fick se kan komma att bli väldigt användbar för våra användare när de driftsätter sina applikationer i City Cloud. Vi kommer definitivt titta närmare på det här när vi är tillbaka och framförallt hur vi kan förädla den här funktionaliteten till att bli lätt för våra kunder att förstå och använda när de designar sina appar att bli “cloud ready”.

En annan intressant presentation var den om OpenStack SDK som hölls av en grupp OpenStack-utvecklare. Vi diskuterade vad som krävdes för att göra OpenStack mer användbart och användarvänligt för apputvecklare – oberoende av vilket programmeringsspråk de använder eller vilken typ av applikation de utvecklar.

Det här är ett område som jag har ett personligt intresse i och jag anser att den här frågan bör tas på stort allvar av oss aktörer som tillhandahåller publika moln. Många av våra användare är, på ett eller annat sätt, apputvecklare och vi, som möjliggör användandet av OpenStack, behöver skapa API:er och SDK som är mer generiska och lättare att använda om vi vill fortsätta att vara relevanta. Jag kommer definitivt ta med mig många bra tankar och idéer om hur vi kan gå vidare och hjälpa till att bidra i den här processen.

Häng med oss under de kommande dagarna för fler tankar från OpenStack Summit i Barcelona.