Prestashop i City Cloud

Özgür Bal Molnet Leave a Comment

Som många av er redan vet har vi nyligen lagt till en Magento-image i City Cloud. Magento är förstås inte den enda e-handelsplattformen på marknaden så för dig som vill ha valet att använda en annan plattform har vi nu även släppt Prestashop som en färdig image i City Cloud.

Prestashop

Prestashop är en av de stora e-handelsplattformarna som enkelt låter dig sälja dina produkter på nätet. Det avancerade systemet har en hel del funktioner i sitt standardutförande men kan även utökas med fler moduler och teman för att bättre anpassas efter dina behov.

Hela plattformen är öppen källkod vilket gör den gratis att ladda ned och det är fritt fram att ändra och anpassa koden om du vill. Behöver du hjälp kan du kontakta utvecklarna direkt via Prestashops hemsida

Detaljer

Den här imagen är helt och hållet självständig vilket innebär att alla komponenter som behövs för att köra Prestashop finns installerat. Det inkliderar webbserver, PHP stöd och databasservern.

Vi har valt att installera webbservern Nginx tack vare dess möjlighet att hantera många samtidiga anslutningar.

Installationen inkluderar:

  • Operativ System: Debian GNU/Linux 6.0.2.1 64-bit
  • Webbserver: Nginx 1.0.14
  • Databasserver: MySQL Server 5.5
  • Script: PHP 5.3 (FPM)

För att göra det väldigt enkelt för dig har vi satt upp en enkel installation av Prestashop. Du kan börja modifiera den direkt eller installera en ny om du vill det.

Testsidan för den installation som vi har satt upp når du genom att lägga till en temporär URL till din hosts-fil, exempelvis prestashopsida.se, och sedan gå till den URL:en i din webbläsare. Kom ihåg att ändra till en riktig domän när du är klar.

För att komma åt adminpanelen går du till din temporära adress; prestashopsida.se/admin45. Där kan du ändra alla inställningar för din e-handelssida.