Ny image: Joomla! (Version 2.5.4)

Özgür Bal Molnet Leave a Comment

Nu har det blivit dags för en ny image i City Cloud och den här gången blir det Joomla! Imagen finns tillgänglig i vår App Center så är du sugen på att testa kan du redan nu dra igång en maskin med den här installationen.

Här kommer lite mer information och instruktioner.

Vad är Joomla! ?

Joomla är ett Content Management System (CMS) som är en komplett lösning för dig som vill skapa en hemsida, designa utseende och funktion på den och bäst av allt – administrera allt innehåll. Tack vare administrationsgränssnittet kan du ändra i princip vad du vill, från generell layout till bilder, listor, nyheter ovh språkhantering.

Joomla! har funnits på marknaden förhållandevis länge nu och utvecklas ständigt för att hålla jämna steg med både användare och andra CMS verktyg. På Jommlas officiella hemsida finns mer information om alla funktioner och mer om CMS-verktyget i allmänhet.

Instruktioner för installation

Som vanligt har vi släppt en image med grundinstallationen men det finns några steg som du måste göra själv för att kunna börja använda Joomla.

Först behöver vi testa installationen och detta gör du genom att peka din webbläsare till servern du just skapat. Redigera först din hosts-fil som administratör (vanligtvis c:windowssystem32driversetchosts på Windows eller /etc/hosts på Linux) och lägga till följande:

din_servers_ip_adress joomlasite.dev

När du är klar med detta, öppnar du bara en webbläsare och går till adressen http://joomlasite.dev. Om allt fungerar som det ska bör du komma till default site. Inloggningsuppgifterna för admin finns i “detalj”-fliken  för den specifika VM:en i din adminpanel.

För att komma till administrationsdelen av Joomla går du till http://joomlasite.dev/administrator/.

Alla verktyg för att köra Joomla! 2.5.4 är redan förinstallerat och klart och härifrån är det bara fantasin som sätter gränserna. Tveka inte att ge oss lite feedback och gärna förslag på nya images som du önskar att vi ska lägga till.