Migrera dina servrar till City Cloud OpenStack – del 3

Özgür Bal City Cloud, Molnet, OpenStack Leave a Comment

Jag har använt den nya, OpenStack-baserade versionen av City Cloud en tid nu och gillar verkligen flexibiliteten och skalbarheten. För dig som inte har migrerat från den äldre plattformen kan det vara läge att migrera och här är den sista delen i min guide för hur du går tillväga.

I mina tidigare artiklar har jag beskrivit hur du kommer igång och flyttar data. Den här artikeln beskriver hur du gör själva bytet mellan gamla och nya plattformen i City Cloud.

Migrera dina servrar till City Cloud OpenStack, Del1
Migrera dina servrar till City Cloud OpenStack, Del2

Låt oss bara ta ett steg tillbaka och kika på processen igen. Följande diagran visar de steg jag själv följer för att genomföra en flytt av mina maskiner från gamla till nya plattformen.

 

moving_gen1_to_openstack

Om du har hängt med i mina tidigare artiklar så har du nu kopplat de migrerade volymerna till dina nya servrar i City Cloud OpenStack. Nästa steg är att säkerställa att alla DNS-inställningar är korrekta. Det här är inte speciellt komplext men man ska veta att en stor andel av problemen på Internet är relaterade till DNS-inställningar.

Som med de flesta publika tjänster på nätet är City Cloud OpenStack, och således dina egna maskiner, beroende av DNS-inställningar. När du har identifierat och genomfört de nödvändiga ändringarna är du redo att styra om trafiken till dina nya maskiner i City Cloud OpenStack. Tänk på att du måste ta hänsyn till interna DNS-inställningar också.

När det är dags för den sista omkopplingen, bör du säkerställa att du startar migreringen under ett underhållsfönster som du informerat dina slutkunder om.

Några saker att tänka på:

  • Säkerställ att du stänger av cronjobb eller andra bakgrundsprocesser som modifierar data innan du gör sista synkroniseringen
  • Sänk TTL för din DNS ett par dagar före sista omkopplingen, det resulterar i snabbare DNS-uppdateringar
  • När du har pekat om trafiken till de nya maskinerna finns ingen återvändo. Därför är det viktigt att du gör ett sista test innan du uppdaterar DNS

Vid det här laget bör du vara klar med migreringen. Glöm inte att kika igenom brandväggsregler och andra säkerhetspolicies så att de matchar din nya miljö.

Har du andra tips, idéer eller bara vill dela med dig av hur din migrering har gått – använd kommentarsfältet.

 

Luc Van Steen

Luc Van Steen

Luc är en IT Specialist/konsult åt en av världens största IT-företag med ett huvudsakligt fokus på infrastruktur och integration. Nätverk, säkerhet, lagring, virtualisering, Linux, Windows och Scriptning är några av Lucs kunskapsområden. Luc är en av våra artikelförfattare i City Cloud bloggen och skriver om allt från de senaste nyheterna inom branschen till tips och trix för City Cloud användare.

 

flickr photo shared by @lattefarsan under a Creative Commons ( BY-SA ) license