Compare the Cloud – Jämför och hitta rätt molnleverantör för dina behov

Özgür Bal Molnet Leave a Comment

City Cloud will soon be added to the comparison and problem solving service Comparethecloud.net. The service helps organizations and professionals to choose the best suitable cloud provider for their needs according to area of use, location, capacity and a number of other parameters. We are happy to be adopted in to the comparethecloud service and wanted to learn more. We spoke to Luke Wheeler, Chairman and CEO of Compare the Cloud Limited, who told us more about the service.

Även om namnet i mångt och mycket säger sig självt är jag säger på att det finns mycket mer att säga om comparethecloud.net. Kan du gå igenom er tjänst och berätta mer.

Idag har cloud computing blivit en standard för hur vi använder och bygger tjänster på Internet. Vi på Compare the Cloud har insett behovet av att hjälpa spekulanterna med opartiska och praktiska råd och hjälp med att välja rätt leverantör för just dem. Vi erbjuder ett molnbaserat verktyg som hjälper slutanvändarna att utvärdera molntjänster för just deras affär. Utöver det tillhandahåller vi en informativ blogg och guider för olika aspekter som kan vara till nytta när man köper molntjänster.

Hur kom comparethecloud till?

Vår grundare, Daniel Thomas, kom på idén med comparethecloud. Hans tanke var att avmystifiera de oräkneliga och förvirrande budskapen som finns om cloud computing och hjälpa slutanvändarna att hitta pålitliga och stabila organisationer att jobba med.

Hur många anställa är ni och var finns ni?

Vi är i dagsläget 5 anställda och vi växer kontinuerligt. Vi finns på flera platser med huvudkontor i London.

Vad får man ut av att vara listad som leverantör hos er?

Det finns lite olika alternativ, från en gratisplats i våra listor till sponsrade samarbeten för exempelvid SaaS-tjänster. Majoriteten av våra leverantörer har idag fördelar som att de blir refererade till slutanvändarna samt att de kan rekommendera och marknadsföra sin produkt genom vår plattform.

Hur många leverantörer har ni listade idag?

I dagsläget har vi ett 50-tal leverantörer och vi lägger till nya varje vecka.

Hur väljer ni ut leverantörerna?

Leverantörerna vänder sig i regel direkt till oss. Vi går igenom alla tjänster och leverantörerna måste även godkänna vissa villkor för att kunna listas hos oss. Vi övervakar kontinuerligt hur slutanvändaren upplever tjänsten och tvekar inte att utesluta tjänster som inte motsvarar våra standrader.

Ni är precis i färd med att lansera comparethecloud.net v2.0, vilka är nyheterna?

Vi har skapat ett verktyg som hjälper våra klienter att steg för steg spalta upp sina behov och få matchande molnleverantörer presenterade för sig. Självklart är detta kostnadsfritt för slutanvändaren. Utöver det har vi knutit till oss ett antal stora röster inom cloud computing som kommer att blogga om diverse ämnen inom molnet. Vi kommer också skapa en hel del utbildningsmaterial för våra slutanvändare som kommer kunna få hjälp att gå vidare med de leverantörer de väljer ut.

City Cloud läggs snart till som leverantör, det är riktigt spännande!

En elastisk och redundant lösning som City Cloud vore slarvigt av oss att inte inkludera i vår tjänst. Vi ser City Network och tjänsten City Cloud som en fantastisk partner, speciellt i och med frammarschen i latin amerika vilket ger företag i Storbrittanien helt nya möjligheter.

Vad är din generella syn på molnet och framtiden?

Med den enorma tillväxten av smarta enheter, användandet av sociala medier och andra former av cloud computing tror vi att förtroendet för cloud computing-modellen sakta men säkert kommer att öka. På sikt tror vi att återförsäljarmodellen kommer att växa mest. Det kommer finnas färre molnleverantörer och fler återförsäljare som tillhandahåller kringtjänster för bland annat integration. 

Vi önskar er stort lycka till med er stundande lansering av Comparethecloud v2.0!