MI Pro – marknadsundersökningar genom Windowsservrar i City Cloud

Özgür Bal Kunder Leave a Comment

MI ProCity Cloud används idag av mer än 1000 företag och organisationer runt om i Sverige och Europa. MI Pro är mjukvaruföretaget som specialiserat sig på att leverera system för marknadsundersökningar, främst genom verktyget Research Studio 5, till några av Europas största företag inom branschen. Vi fick en pratstund med Simon Vaarning, Chief Architect på MI Pro och ställde några frågor om företaget, deras system och driftsmiljö på Windowsservrar i City Cloud.

Simon VaarningBerätta lite om MI Pro och er verksamhet, vilka är ni?

MI Pro är ett mjukvaruföretag som först och främst levererar lösningar till företag inom marknadsundersökningar. Ursprungligen utvecklades vårt system för en IBM stordator 1989, då som en del av Ipsos MMI i Norge. År 2000 togs beslutet att grunda MI Pro och överföra systemet till en online-lösning och 2005 köptes MI Pro upp av det amerikanska företaget GMI (Global Market Insite). Vid den här tiden körde bland annat Microsoft alla sina undersökningar på MI Pros plattform. I 2009 köptes MI Pro tillbaka av grundarna eftersom GMI valde att fokusera på sina panelsystem.

De senaste åren har vi fokuserat helt på att bygga det mest användarvänliga systemet inom marknadsundersökningar vilket vi, enligt våra kunder, har lyckats med.

Vad är Research Studio 5?

Research Studio 5 är ett komplett system för marknadsundersökningar som innehåller alla funktioner från att skapa frågeformulär, distribuera dessa via email, telefon eller papper, till att analysera och publicera resultatet.

Vidare finns det en stor ”verktygslåda” med verktyg för att koda öppna frågor, slå samman data, rensa upp och skapa nya dataelement samt viktning av data. Det är framför allt här som Research Studio 5 skiljer sig från andra system med sin enormt kraftfulla datamodell. Det finns också en mängd moduler för analys och rapportering, både för online-rapportering i form av ”dash-boards” och för mer avancerade tabell- och grafikanalyser.

På vilket sätt utmärker sig er mjukvara jäntemot era konkurrenters?

Research Studio 5 utmärker sig främst på följande områden:

Användarvänlighet. Vårt användargränssnitt har stora liknelser med Microsoft Office och alla som någon gång har använt Word eller PowerPoint kommer direkt att känns igen sig och vara produktiva från dag ett.

Integration. Alla steg i Research Studio 5 är helt integrerade och som användare behöver man aldrig importera/exportera data ur systemet. Genom detta elimineras risken för fel och behovet av manuell kontroll försvinner. Så fort ett frågeformulär har skapats är resten av processen given och består först och främst av att ”trycka på knappar”.

Historik. Alla steg i Research Studio 5 loggas med vem som gjorde vad och när. Det finns versionskontroll på alla dokument och det är mycket enkelt att gå tillbaka till en tidigare version om man har gjort fel. Systemet hanterar också alla ändringar i ett frågeformulär automatiskt så att man slipper tänka på hur den insamlade datan hanteras och sätts ihop.

Flexibilitet. Vår flexibla plattform och kraftfulla datamodel tillsammans med hosting hos City Cloud gör att vi enkelt kan anpassa lösningar för varje enskild kund. Inga installationer krävs och det går väldigt fort att komma igång som ny kund.

Vilka är era typiska kunder? Företag som specifikt jobbar med marknadsundersökningar eller alla typer av företag som vill få pejl på hur deras varumärke uppfattas?

Vår primära marknad är företag som jobbar med marknadsundersökningar. I Norge jobbar vi bland annat med Ipsos MMI, Opinion, Norfakta och Respons, i Sverige RAM, PFM och Novus och i England GfK NOP, Clusters, Lorien Connect och Curiosity Research. Fler kunder finns här.

Jag läste att mer än 1,3 miljoner intervjuer har genomförts med er hostade lösning, berätta mer om den.

Research Studio 5 samlar in stora mängder data från hela världen, dygnet runt, och våra kunder ställer väldigt höga krav på upptid och tillgänglighet. Vi lagt mycket tid på vår IT-infrastruktur för att säkerställa att Research Studio är uppe så nära 100% som det går. Detta har vi lyckats mycket bra med genom en blandning av dedikerade och moln-baserade servrar.

Hur kom det sig att ni valde att lägga er drift i City Cloud?

Vi har under flera år driftat Research Studio 5 med enbart dedikerade servrar. I takt med att vi växte insåg vi att vår IT-infrastruktur inte var flexibel nog och började leta efter moln-baserade alternativ. Efter en längre period av tester kom vi fram till att City Cloud hade allt det som vi letade efter: flexibilitet, prisvärdhet och support av första klass.

På vilket sätt använder ni City Cloud och varför valde ni att köra på Windows?

Sedan Research Studio 5 portades från IBM Mainframe i slutet av 90-talet har systemet baserats på Microsoft-teknologi och närliggande produkter som MS SQL och IIS. Att använda Windows har därför varit ett naturligt val. Alla våra tjänster ligger klustrade på olika Windows-servrar i City Cloud vilket ger oss möjligheten att automatiskt lägga till eller ta bort servrar beroende på hur högt trycket är. Detta ger oss en stor fördel när vi behöver utöka Research Studio 5 med mer kapacitet och ny funktionalitet.

Hur upplever ni City Cloud i allmänhet och våra nya Windows-images i synnerhet?

Övergången till City Cloud har varit väldigt smidig och de problem vi har stött på under vägen har vi fått ordning på genom hjälp av City Clouds support. Att kunna skapa en ny server på 10 minuter är en fantastisk möjlighet, både för oss och våra kunder. Dessutom är de nya installationerna av Windows i City Cloud ruskigt snabba!

Prova själv

Annons-Windowsserver-Mars-01-BantadJust nu kan du testköra en windowsserver kostnadsfritt i City Cloud. Ange koden WIN2012 när du skapar ditt konto på www.citycloud.se så bjuder vi på drift till ett värde av 2000kr. Du är igång och skapar din första server redan inom några minuter och betalar bara för det du använder – per timme.

 

Välkommen!