Intervju med webbyrån Milou om deras verksamhet och Windows

Özgür Bal Kunder, Partners Leave a Comment

milouEn av våra samarbetspartners och kunder, Webbyrån Milou, använder nästan uteslutande Windows i sina webb och utvecklingsprojekt. Våra kunder efterfrågar tjänster som oftast ska utvecklas i .NET och därför blir windows ett självklart val för oss. Utöver efterfrågan tycker vi själva att Windows Server är trevligt, säkert och stabilt att jobba i, säger Patrik Jonsson, VD på Milou.

PatrikBerätta lite om Milou och er verksamhet, vilka är ni?

Milou är en digital affärs- och kommunikationsbyrå. Vi jobbar helt enkelt med att vidareutveckla våra uppdragsgivares respektive verksamheter med hjälp av kommunikation och affärsutveckling med hjälp av digital teknik. Det innebär arbete med webbaserade satsningar, mobila applikationer, interna samarbetslösningar – långsiktiga satsningar såväl som kampanjaktiviteter. Idag är vi 14 anställda och har i tillägg 4 stycken långtidskontrakterade frilansare/underleverantörer som jobbar hos oss. Tillsammans sitter vi nästan 20 personer i ett öppet och kreativt arbetslandskap skapat bara för oss. Vi gillar retorikens alla tre delar och menar att känsla är lika viktigt som förnuft.

Vilka är era huvudsakliga kompetensområden?

Milou består till hälften av otroligt duktiga system- och gränssnittsutvecklare och till hälften av lika kompetenta strateger, marknadsförare och formgivare. Vi arbetar inte med några få plattformar utan resonerar oss fram till vad som är bäst för kunden – teknik är “bara” ett medel. Idag är nära hälften av vad Milou levererar kopplat till olika mobila behov – applikationer, anpassade webblösningar och blandade miljöer.

Hur skiljer ni er från era konkurrenter?

Vi skapar de absolut bästa användarupplevelserna och ser till att din produkt eller tjänst inte bara fungerar tekniskt utan dessutom också ger dina användare och kunder en härlig känsla. Milou är en digital fullservicebyrå och hjälper många av sina kunder med allt från strategi och affärskoncept till grafisk design och plattformsutveckling. En one-stop-shop för digital närvaro med extra spets i användarupplevelsen.

Alla vi som jobbar på Milou har dessutom inte en homogen bakgrund utan kommer från så spridda områden som pedagogik, marknadsföring, reklam, tyngre industri, konst, kundservice, mobilutveckling osv. Det gör att vi på ett mycket mer omedelbart kan sätta oss in i och förstå våra kunders situation samt komma fram till lämpliga satsningar. Vi sätter inte bara igång och “gör” utan vill gärna resonera tillsammans med våra kunder kring vad som kan vara bästa vägen framåt.

Vilka är era största kunder?

Några av Milous kunder är Däckia, Egmont/Hjemmet Mortensen, Affärsverken, Compuverde, Ericsson, Trivselhus, Enkla Elbolaget, H&M, Blekingetrafiken, Danir och Printfabriken.

Berätta om något specifikt, kanske välkänt, projekt som ni varit delaktiga i

Milou har bland annat varit ansvariga för Hemmets Journals digitala närvaro i Norden, Trivselhus prisbelönta mobilapplikation och Sveriges största mobila handelslösning Mikz.

Hur arbetar ni med City Cloud i dagsläget?

Flera av Milous kunder har säsongspåverkade webbsatsningar och då är City Cloud perfekt för att snabbt och enkelt kunna skala upp eller ned behoven. Det blir helt enkelt väldigt flexibelt och anpassat.

Vad anser ni är fördelarna med City Cloud för era projekt?

Den största fördelen är just den att du kan skala upp eller ned serverkonfigureringen när det behövs – en dag, vecka eller permanent. Väldigt smart och nyttigt inför kampanjer, evenemang eller liknande. I tillägg är det en väldigt enkel och smidig hantering av backup, lastbalansering och kloning av maskiner. I princip kan “vem som helst” göra sådana saker – något som tidigare krävde mycket större teknisk kunskap och erfarenhet.

Windows har ju nyligen fått sig ett rejält lyft i City Cloud, några tankar om det?

Det vi framförallt har märkt, är att lösningen är så mycket mer stabil idag. Exempelvis existerar det inga problem med disk-access längre. Windows är helt plötsligt ett minst lika bra alternativ – något som vi gläds åt då det är just Windows Milou främst arbetar i.

Skärmklipp123