Skapa servrar i nya gränssnittet för City Cloud

Özgür Bal Guider Leave a Comment

Nu när vi har släppt vår nya gränssnitt för City Cloud tänkte vi att det kunde vara en god idé att visa upp lite av funktionaliteten. I det här första inlägget kommer vi koncentrera oss på skapandet av servrar i City Cloud.

Logga in i det nya gränssnittet

Det nya City Cloud-gränssnittet kommer du åt genom att gå till http://citycontrolpanel.com. För att kunna skapa servrar på vår nod i Stockholm måste du använda det nya gränssnittet. Logga in med samma användarnamn och lösenord som du har till det gamla gränssnittet.

Skapa en ny server

När du är inloggad klickar du på menyvalet “Servers”.

 

 

 

Påbörja skapandet av en server genom att klicka på “Create new server”.

 

 

 

 

 

 

 

Den första parametern som du ska välja är vilket operativsystem och eventuella applikationer du vill installera. Du kan bläddra bland våra färdiga installationer, listade på just operativsystem eller applikation. Du kan också välja att installera från en ISO-fil vilket ger dig som avancerad användare möjlighet att styra din installation på detaljnivå.

 

 

 

 

 

 

 

När du har hittat en färdig installation som du vill installera klickar du på den för att fortsätta.

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det dags att definiera den virtuella serverns specifikationer. Du väljer helt enkelt var servern ska skapas, hur mycket kraft den ska ha och sedan ger du servern ett namn. Samtidigt som du gör detta har du en bra överblick över vad kostnaderna kommer att bli, listat både per timme och per månad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Din server installeras och kommer strax att dyka upp i menyn till vänster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kanske undrar varför den är kategoriserad som “NoTag”. Jo, det beror på att vi ännu inte taggat servern. Som du kan se i menyn till vänster så har det här kontot ett antal underkategorier såsom “CS”, “Backup”, “OwnCloud” osv. Kategorierna som visas här är taggar som du som användare kan definiera, perfekt om du har många servrar att hålla koll på eller kanske om du har specifika servrar till specifika kunder. Såhär gör du för att lägga till taggar:

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på servern från den vänstra menyn, detta öppnar de avancerade inställningarna för den. Klicka på det lilla plustecknet där det står “Tags” och lägg till dina taggar. Varje tagg blir till en kategori i listan till vänster.

 

 

 

 

 

 

 

Det summerar snabbguide #1 – Hur man skapar servrar i det nya gränssnittet för City Cloud. Håll utkik för fler guider om hur du hanterar ditt City Cloud-konto.