Hantera dina servrar i City Cloud

Özgür Bal Guider Leave a Comment

I vår senaste bloggpost gick vi igenom processen att skapa en server i vårt nya gränssnitt för City Cloud. Idag ska vi visa hur du hanterar dina servrar och hur du kan göra ändringar.

Detaljvy

Genom att gå till Server sektionen av gränssnittet och sedan klicka på en av dina servrar kommer du till detaljvyn för den servern. Här kan du se all information om servern och även göra ändringar på den. I det övre högra hörnet av detaljvyn kan du stänga av, pausa, sätta igång, klona och radera din server.

 

 

 

 

 

 

 

Byta hårdvaruprofil

I City Cloud kan du ändra hårdvaruprofilen på en server inom några sekunder. Det är så enkelt som att välja en ny profil och klicka på Spara. I det nya gränssnittet kan du göra ändringarna när som helst men de genomförs inte på “riktigt” innan du har startat om din server. När du förändrar hårdvaruprofilen på en maskin i City Cloud förändras timpriset omedelbart. I City Cloud betalar du enbart för de resurser som du har allokerat.

  1. Byt hårdvaruprofil
  2. Spara ändringarna
  3. Stoppa servern
  4. Starta servern

När du går igenom de tillgängliga hårdvaruprofilerna ser du också priset på den valda profilen i den gröna rutan till höger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lägga till hårddiskar

Du kan lägga till upp till 3 extra hårddiskar på din virtuella maskin. Varje hårddisk kan vara upp till 3TB. För att kunna lägga till diskar måste din server vara avstängd.

  1. Klicka på Stopp-knappen
  2. Klicka på “Add disk”
  3. Välj diskstorlek och klicka på “add disk”
  4. När du är klar och hårddisken har lagts till, kan du starta servern igen genom att klicka på Start-knappen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anslut till din server

Du kan använda vilket verktyg du vill för att ansluta till din server. I gränssnittet för City Cloud har vi byggt in en enkel VNC klient, för de tillfällen då du kanske inte har tillgång till ditt favoritverktyg. Klicka på fliken “Connect” och sedan “Launch VNC applet”. Använd de fördefinierade användaruppgifterna och kom ihåg att ändra lösenordet till din server.