VPNaaS – Enklare än någonsin i City Cloud

Özgür Bal Funktionalitet Leave a Comment

Vi släppte nyligen ett GUI för VPN som tjänst i City Cloud och efter att ha gjort mindre justeringar och lite beta-testning har vi nu rullat ut funktionaliteten till alla användare.

VPN som tjänst gör det enkelt att sammankoppla datahallar i OpenStack utan att behöva sätta upp egen VPN-infrastruktur. Du kan sätta upp en VPN-tunnel mellan datahallar och även från ditt kontor rakt in i din OpenStack-baserade IT-infrastruktur. Det är såhär du bygger hög tillgänglighet för dina applikationer och tjänster – genom att spänna ett internt nätverk över flera olika datahallar, till och med mellan olika moln.

Quick connect – Enkel uppsättning av VPN-kopplingar mellan City Cloud noder

Använd den här funktionen om du snabbt och enkelt vill komma igång med en VPN-tunnel mellan noder i City Cloud. Allting är förkonfigurerat och allt du behöver göra är att välja vilka noder som tjänsten ska koppla samman. Du kan välja att antingen använda den automatiskt genererade nyckeln eller skapa en egen.

Screen Shot 2016-10-18 at 14.47.38

Du kan klicka på “Advanced options” för att se hur den fördefinierade uppsättningen av tjänsten ser ut och för att göra eventuella ändringar.

Screen Shot 2016-10-18 at 14.48.32

 

 

Create VPN Service – Manuell VPN-koppling mellan City Cloud och var som helst

Använd det här alternativet när du behöver skapa VPN-kopplingar mellan en City Cloud-nod och kanske din egen serverhall, ditt kontor eller varhelst du har din ändpunkt. När du använder det här alternativet ställer du in alla inställningar själv. Du kan spara IPSEC och IKE policier vilket kan komma väl till pass när du behöver skapa många VPN-kopplingar.

Screen Shot 2016-10-18 at 15.24.02

Screen Shot 2016-10-18 at 15.24.17

 

Prissättning

Precis som alla resurser som allokeras i City Cloud debiteras VPNaaS per timme á 0,12361 kr/h. Logga in i Citycontrolpanel och testa tjänsten idag!