Tvåfaktorsautentisering

Özgür Bal Funktionalitet Leave a Comment

Ännu en gång har du troligtvis inte märkt någonting men i måndags släppte vi en ny säkerhetsfunktion i City Cloud. Vi har studerat vårt system och tänkt mycket på vilka säkerhetsfunktioner våra kunder kan behöva men också vad som händer om någon av våra kunders lösenord hamnar i fel händer. Vi släppte nyligen en funktion för att kunna lägga till flera användare och för att skapa åtkomstgrupper och här kommer ytterligare en säkerhetsfunktion för att skydda dina virtuella maskiner i City Cloud.

Som med de flesta system är City Control Panel byggt för att vara enkelt samtidigt som det är säkert men ett faktum kvarstår. Om någon person på ett eller annat sätt får tillgång till ditt lösenord så har denne tillgång till ditt konto. Därför har vi lagt till en funktion som kallas för tvåfaktorautentiering, som kan aktiveras på alla användarkonton i City Control Panel. Om den aktiveras så tvingas användaren att autentisera sig med både kontots lösenord OCH en kod som skickas ut via SMS till användarens telefon.

Hur det fungerar

Add userTvåfaktorsautentisering kan aktiveras på alla användarkonton i City Cloud. Gå till Konto – Användare – Lägg till användare för att skapa en ny användare. Här fyller du användarnamn, lösenord och användarens rättigheter.

 

 

 

Two factor authentication

Längst ned på sidan finns nu en sektion som heter Tvåfaktorsautentisering. Det är här du fyller i användarens mobilnummer för den andra autentiseringen som sker vid inloggningen.

 

 

LoginNär användaren har fyllt i sitt användarnamn, lösenord och klickat på Logga in skickas ett SMS till användarens mobiltelefon och ett nytt fönster visas ovanpå inloggningsfönstret.

 

 

 

The codeAnvändaren fyller i koden som finns i SMS:et och autentiserar sig för att komma åt kontot.

 

 

 

 

 

 

 

Second factor

Där har du det! Ännu en grym säkerhetsfunktion för att skydda dina servrar i City Cloud. Vi hoppas att du gillar det du ser och att du överväger att använda funktionen för att säkerställa att ingen obehörig kommer åt dina servrar och din data.