Ny översikt över alla dina City Cloud-tjänster – direkt i kontrollpanelen

Özgür Bal Funktionalitet Leave a Comment

Vi vill att alla City Cloud användare ska ha enkel tillgång till viktig statistik och information om sina tjänster för att snabbt få en bra överblick. Därför släpper vi en ny “dashboard” i kontrollpanelen för City Cloud. När du loggar in möts du nu av grafer och statistik för alla dina City Cloud-tjänster, samlat på ett ställe. Det är statistik från alla delar av kontrollpanelen om dina servrar, din backup och din övervakning. Här kommer en snabb genomgång av vad som är nytt.

 

En samlad bild

Vi har faktiskt lagt till en översikt för varje sektion i kontrollpanelen, en för respektive tjänst och en samlad översikt på startsidan. Med all statistik i en samlad vy ger vi dig en total överblick över ditt konto genom att besvara två viktiga frågor:

Hur mycket resurser använder jag och har det varit några problem med några av de tjänsterna som jag övervakar.

Från startsidan kan du direkt se hur många processorkärnor, RAM-minne och lagringsutrymme du har allokerat till dina servrar samt hur många som är online/offline. Du kan också se hur många servrar som finns i respektive serverhall och en graf över utgående datatrafik. Övervakningsdelen visar en samlad bild av dina övervakade sajter och tjänster. Där har du en genomsnittlig laddningstid, aggregerad upptid och information om varningar och antal kontroller som genomförts. Backup-sektionen visar hur många backupklienter och mängden utrymme du utnyttjar för dina backuper.

Överblick

Servrar

På sidan Servrar, Backup och Övervakning har du samma grafer som på startsidan fast enskilt. På sidan Servrar har vi också uppdaterat de grafer som visas för varje individuell server när du klickar in dig på fliken “Grafer”.

Servrar

De här graferna visar mer detaljerad information om varje enskild server som du har skapat.

Server graf

Ta kontroll

Det nya utseendet med grafer och statistik är inte bara fina animationer och lull lull. Visst är det snyggt men för oss handlar det om att tillhandahålla rätt verktyg för att du ska kunna ta kontroll över och vara medveten om vilka av våra tjänster du använder och hur. Med den statistik och den samlade bild vi tillhandahåller låter vi dig få full koll och agera där det behövs. Varesig det handlar om att skala upp eller ner, eller skapa redundans genom att skapa fler servrar i en annan serverhall, vill vi att du alltid ska ha den samlade bilden.

Vi hoppas att du gillar den nya överblicken och vill verkligen höra dina åsikter. Kommentera gärna dina tankar och förslag nedan.