Ny City Cloud-nod i Stockholm

Özgür Bal Expansion Leave a Comment

Det har blivit dags att presentera en av våra största nyheter inom Cloud Computing detta året. City Cloud finns nu på två platser i Sverige, Karlskrona (huvud hall) och Stockholm. Medan våra tekniker har arbetat hårt med att få upp noden har våra utvecklare tagit fram ett helt nytt gränssnitt för hela tjänsten. Idag lanseras de båda i BETA. Get gamla gränssnittet för City Cloud kommer fortsätta att vara igång men från och med idag upphör utveckling på den miljön.

Vi var det första hostingföretaget i Sverige att lansera en avancerad molntjänst för virtuella servrar 2009. Idag tar vi tjänsten till helt nya nivåer genom lanseringen av vår nya nod i Stockholm. Det här är riktigt stort och presenterar en rad nya möjligheter för alla våra kunder som behöver bygga säkra och redundanta lösningar för sina kritiska applikationer. Kombinationen av fullvirtualisering, fler noder och det faktum att all data stannar inom Sveriges gränser är en unik kombination.

Det nya gränssnittet

Samtidigt som vi släpper in våra kunder på noden i Stockholm lanserar vi även ett helt nytt gränssnitt för tjänsten City Cloud. Skapandet av servrar, både i Karlskrona och Stockholm, är bara en av de flera nya funktionerna som vi har byggt in i det nya gränssnittet. Våra använder kan nu även

  • Se faktiska kostnader – accumulerade kostnader i realtid
  • Få en bra översikt – Se på vilken nod som vilka servrar finns
  • Filtrering – Filtrera dina virtuella maskiner baserat på status eller vilket OS de kör
  • Se grafer och statistik – Information om bandbredd, disk IO och hur dina processorkärnor jobbar

Vi kommer att addera fler funktioner såsom vår backuptjänst onlinebackup.se, säkerhetsrapporter och mycket mer framöver vilket gör det här till vårt kombinerade gränssnitt för City Cloud, Onlinebackup, Övervakning och Managed Hosting.

 

Komma igång

Om du vill komma igång och prova gränssnittet nu med en gång behöver du bara gå till http://citycontrolpanel.com och logga in med de användaruppgifter som du vanligtvis använder till vårt gamla gränssnitt admin.citycloud.se.

 

Skärmdumpar

Startsidan – En översikt över ditt användande

 

 

 

 

 

 

 

Översikt av servrar med en lista på dina VMs, filtrerat på hall och taggar

 

 

 

 

 

 

Skapa en server – steg1

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en server

 

 

 

 

 

 

Detaljvy av en individuell server

 

 

 

 

 

 

Detaljvy av en individuell server – grafer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Översikt av ditt användande