En sammanfattning av #CloudBeerKarlskrona

Özgür Bal CloudBeer Leave a Comment

Det är nu långt efter läggdags men vi kan ju inte gå hem utan att sammanfatta denna underbara dag. Ja… vilken dag, vilken kväll och vilken träff! Vi har verkligen njutit av varenda sekund och ser redan fram emot nästa tillfälle. Stort tack till alla som kom och bidrog till den fantastiska atmosfären under den allra första #CloudBeer-träffen. Vi hoppas att ni hade lika roligt som oss!

 
Anmäl dig till nästa träff på cloudbeer.me
 

Vad är #CloudBeer?

IMG_8805Låt oss bara snabbt berätta vad det här med CloudBeer är för någonting. Det är en serie avslappnade träffar för dig som vill lära dig, utbilda andra och diskutera moln-relaterade frågor. Genom att bjuda in till enklare träffar som kretsar kring pizza och molnet hoppas vi kunna lära oss nya saker, få nya perspektiv och träffa nya vänner. Vårt mål är att CloudBeer ska bli din nya favoritplats där du kan möta likasinnade i din stad, där inget ämne förkastas och där alla får komma till tals.

 
 
 

  

 

#CloudBeerKarlskrona

Karlskrona-träffen var den allra första träffen och vi hade 40 personer från 17 olika företag på plats från Blekingeregionen. På agendan fanns presentationer och öppna diskussioner om säkerheten i publika moln, OpenStack, DDoS och tävlingsinriktad SQL. Det var helt enkelt en bra blandning av både tekniska och roliga presentationer och diskussioner.

 

Anmäl dig till nästa träff på cloudbeer.me

 

Såhär roligt hade vi!

Gå direkt till flödet om du inte kan se bilden nedan.


 

Vad har vi lärt oss?

Det här var som sagt den allra första träffen där vi fick en liten genomkörare men vi har redan lärt oss och tagit till oss en hel del saker. Vi kommer troligtvis se över upplägget och tidsaspekten på presentationerna till nästa träff. Vi kände själva att det hade behövts lite längre raster för att underlätta nätverkandet som förstås också är en stor del av det hela. Vi kommer även se över antalet presentationer på träffarna för att kunna fokusera ännu mer på de öppna diskussionerna som är en vital del av hela upplevelsen.