Är du en av fem som inte äger någon IT utrustning år 2012?

Özgür Bal Analyser, Cloud Computing, Drift i molnet 2 Comments

Kommer du hyra din IT utrustning framöver (för drift)? Du är inte ensam skriver Network World om en ny analys från Gartner. En av fem lägger ut all drift i molnet när vi når 2012. Gartner går faktiskt så långt att säga att dessa företag inte alls kommer äga någon IT utrustning relaterat till drift utan allt läggs ut i molnet och därmed finns inte behovet.

Detta leder självklart till mycket stora förändringar för marknaden inom IT och hårdvara. Stora delar av hårdvarans ägarskap går mot datacentrat och inte bolagen som använder dem. Det i sin tur påverkar de som på ett eller annat sätt är med i värdekedjan. Gartner fortsätter med att säga att virtualisering generellt hjälper dessutom på att pusha denna trenden framåt.

Ett par andra intressanta trender som Gartner förutspår är:

  1. Mobila telefoner tar över rollen som ledande apparat folk använder mest för att surfa på webben år 2013.
  2. Fler än 3 miljarder människor kan 2014 använda Internet via antinget telefon eller PC.
  3. Facebook blir kärnan för sociala medier och integrationen mellan sociala nätverk år 2012.

Det är, som alla vet, otroligt mycket hajp runt molnet och drift i molnet runtom i världen. Även vi här på City Network tror att detta är ett paradigmskifte som kommer förändra väldigt mycket både inom drift men framförallt självklart för användarna med mycket intressanta och lättanvända tjänster som resultat.

Vi vill samtidigt varna för att inte ta i för hårt som det lätt görs när något når den hajp-status som drift i molnet har gjort. 20% av alla företag driftar i molnet om två år? Igen ägarskap av drift-hårdvara? Vi tror också på enorm tillväxt men har samtidigt respekt för att det ofta tar tid för oss människor att anpassa och förändra oss. Det är en process som vi skall igenom oavsett fördelarna.

Med över 250 svenska företag som nu använder My CityCloud ser vi självklart på ett mycket direkt sett denna tillväxt. Vi ser fram emot att vara en del i detta paradigmskifte och hoppas du väljer oss som din leverantör när du går över till drift i molnet (cloud computing) – om du inte redan har gjort det.