Fullfjädrat API tillgängligt på My CityCloud denna vecka!

Özgür Bal API, Cloud Computing, Drift i molnet 3 Comments

Mycket kommer hända på My CityCloud under 2010! Vi börjar redan här i januari med en rejäl uppdatering (onsdagen den 20:e sker uppgraderingen). Denna uppdatering ger en del ny funktionalitet men det riktigt stora är att du får full tillgång till vårt API.

Först ut är vår nya kloning funktion samt nya sätt att organisera dina servrar. Enkelt sagt så har du en instans (virtuell server) som du behöver snabbt få upp en kopia på – så får du det med ett knapptryck. Kanske vill du snabbt få upp fler webbservrar och lastdela över dessa – genom att klona en av dina maskiner kan du enkelt och snabbt få fram tio till utan att behöva lägga tid på att konfigurera eller jobba med installationer.

Än mer intressant är vårt API. Många av er har bett om om att kunna sköta maskinerna via ett API – och nu är det här. Förutom att göra det du förväntar dig som att starta, stänga och skapa maskiner – kan du även skapa bättre insikt i dina system som tex att få ut faktura information eller hantera IP eller öka eller sänka kraften i dina servrar – med automati. Full dokumentation släpps i veckan och du kan direkt då börja jobba med vårt API.

Håll utkik här på www.mycitycloud.se för att få mer infomation om hur du kan börja använda vårt API för att få än bättre flexibilitet i din Internetsatsning!