MSSQL 2014 och ny Open BSD image i City Cloud

Özgür Bal City Cloud Leave a Comment

Som alltid lägger vi till och uppdaterar våra förinstallerade operativsystem och mjukvaror i City Cloud och här kommer ett par nyheter från senaste uppdateringen.

Windows 2012 med MSSQL 2014

MSSQL 2014 släpptes för allmänheten den 1:a april och finns nu som en image i City Cloud. Vi har både Standard och Enterprise versionen som båda körs på Microsoft Windows 2012 Data Center. Båda versionerna har självfallet VirtIO/BLK drivrutinerna installerade, något som du kan läsa mer om här: https://www.citycloud.se/uncategorized-sv/bttre-prestanda-p-windows-i-city-cloud/

Generella uppdateringar av Windows-installationerna

Vi har ökat storleken av standard hårrdisken på våra Windowsinstallationer från 50 til 150GB. Det här gör att våra användare kan lagra mer data på samma hårddisk som själva operativsystemet ligger på, något som framförallt bör ge bättre prestanda för databaser. Windows har tidigare visat sig prestera sämre om system hårddisken varit för liten, något som ni inte bör påverka över huvud taget.

Open BSD

Vi har även lagt till Open BSD 5.5 i vår app center och samtidigt har vi plockat bort versionerna 5.1 och 5.3. Den här nya versionen, alltså 5.5, har alla patchar som släppts till dags dato där bland annat patchar relaterat till heartbleed ingår. Open BSD 5.4 kommer ligga kvar i app center och tas bort vid nästa uppdatering.

 

Sommarerbjudande!

Om du är nyfiken på City Cloud och vill testa att köra igång en testserver kan du göra det helt kostnadsfritt just nu. Gå till https://www.citycloud.se/skapa-konto/ och ange CCSOMMAR2014 när du registrerar dig.

Sommarerbjudande