Nu finns Ghost i City Cloud! (BETA)

Özgür Bal Applikationer Leave a Comment

GhostDet är nytt, det är fräscht och det finns i City Cloud!

Ghost är den senaste stora hypen på Internet och en snackis bland alla oss webbnördar. Med ett nytt, snyggt och enkelt sätt att se på bloggning siktar Ghost på att ta hela fenomenet till nästa nivå. Samtidigt som man prisar WordPress och andra CMS verktyg poängterar man att det inte har hänt speciellt mycket med bloggmjukvaror de senaste 10 åren. Som exempel säger man att WordPress har utvecklats till att handla om just CMS och webbsidor och att bloggandet hamnat ur fokus.

Att sätta bloggandet i fokus är precis vad Ghost försöker göra och hittills har man gjort ett riktigt bra jobb med att övertyga många av oss och våra kunder. Ta bara en titt på deras video och se om du håller med. När du har tittat klart, och om du fortfarande tror att det här är något för dig så kan du köra igång en helt egen Ghost-blogg i City Cloud.

 

Vår förinstallerade Ghost image

Ghost är ett gratis, Open Source, Node.JS-baserat verktyg för bloggning. Ghost.org gör sitt yttersta för att så snart som möjligt lansera en hostad version av sin plattform och tills dess har man, precis som exempelvis WordPress, släppt den fristående versionen av plattformen. Den som du kan installera och köra själv på din dator men som vi rekommenderar dig att lägga i en drifttjänst som City Cloud. Vi har installerat och konfigurerat en förinstallerad image av Ghost så allt du behöver göra är att logga in i vår kontrollpanel och köra igång en sådan maskin för att komma igång.

Vår release

Ghost – Blogging Platform
Created with Ubuntu 12.04 LTS

Extra tools installed:
Ghost 0.3.2
Nginx 1.1.19
Node.js 0.10.20

You need to change the URL that Ghost uses for links and posts (needs root permissions, change it with for example sudo nano /var/www/config.js).
Make sure that you replace my-ghost-blog.com with your domain after url:
When this is done, you will have to restart ghost (sudo service ghost restart)

To register an account when you have edited the settings you just go to yourdomain.tld/ghost

BETA

Vår release av Ghost i City Cloud, som du enkelt kan köra igång med ett par enkla klick, är i BETA. Det här innebär att vi uppmuntrar dig att testa mjukvaran men rekommenderar dig att tänka till innan du sätter upp en blogg som är kritisk för din affärsverksamhet på plattformen. Självklart har vi testat att allt fungerar som det ska men vi råder ändå till försiktighet då Ghost ännu är så pass nytt.

Hur gör jag?

Uppdatering: Om du inte redan har ett konto i City Cloud, ange GHOSTSE när du registrerar dig så bjuder vi på drift i City Cloud till ett värde av 500kr.

Om du inte redan är en City Cloud användare behöver du registrera ett konto hos oss. Gå till https://www.citycloud.se/skapa-konto/ och följ instruktionerna. När du har loggat in i vår kontrollpanel på https://citycontrolpanel.com/ klickar du på Servrar – Skapa ny server. Det är här du väljer vilken applikation du vill installera på din virtuella maskin. När du har gjort det väljer du vilken hårdvaruprofil som ska användas. Ghost lirar utmärkt på 1C 512MB RAM men du kan självklat öka på det efter behov.

Klicka på Lista per applikation – CMS för att hitta vår Ghost-image.

När du är klar klickar du på Skapa server och vips så är du igång.

Ställa in Ghost

När din server har skapats är du redo att börja använda Ghost. Vänta några sekunder på att din IP-adress ska visas  (där det står “Nätverksgränssnitt”) och gå till den IP-adressen för att visa din blogg. För att komma till administrations-delen av Ghost lägger du bara till /ghost till den IP-adressen.

screenshot

Innan du är igång helt och hållet finns det troligen ett gäng saker du vill göra först, såsom att peka ett domännamn till bloggen och eventuellt importera blogginlägg från någon av dina bloggar. För mer infomation om hur du gör detta, besök forumet på Ghost.org och glöm inte att läsa sista delen av våra release notes.

You need to change the URL that Ghost uses for links and posts (needs root permissions, change it with for example sudo nano /var/www/config.js).
Make sure that you replace my-ghost-blog.com with your domain after url:
When this is done, you will have to restart ghost (sudo service ghost restart)

To register an account when you have edited the settings you just go to yourdomain.tld/ghost

Ett litet mörkt moln…

En sak som den här första versionen av Ghost saknar är den Revolutionerande kontrollpanelen som Ghost.org annonserar för. Detta kommer i en senare release ihop med en marknadsplats för teman, appar och mycket annat. Det är trist men plattformen är ändå så pass smidig att det kan finnas fördelar med att prova redan nu.

 

Vi hoppas att du gillar vårt senaste tillskott i City Cloud. Precis som många av er kan vi knappt vänta på att Ghost.org släpper fler funktioner.