5 nya och uppdaterade images i City Cloud

Özgür Bal Applikationer Leave a Comment

logo-debianVi strävar alltid efter att hålla våra färdiga installationer i City Cloud uppdaterade och även att ständigt tillhandahålla nya operativsystem som släpps på marknaden. Idag är vi glada över 5 nya och uppdaterade tillskott till vår app center.

 

 

 

De nya

OpenBSD 5.4

Stödjer nu VirtIO och VirtBLK vilket verkligen ger en hel del prestandaförbättringar.

Mer om nyheterna i OpenBSD 5.4

FreeBSD 9.2

  • Default DTrace-support
  • ZFS-improvements
  • VirtIO and Virt BLK support

Mer om nyheterna i FreeBSD 9.2

 

Vad är VirtIO och VirtBLK?

VirtIO och VirtBLK är, kortfattat, drivrutiner som möjliggör vad man i det närmaste kan kalla “full virtualisering”. Vanligtvis kör man ett operativsystem ovanpå en virtualiseringsplattform, något som vi i dagsläget gör med alla våra windows-instanser. OS:et i sig vet inte om det körs på fysisk hårdvara eller på en virtualiserad plattform och alla kommunikationsvägar mellan den rena beräkningskraften (processor, minne) och mjukvaran emuleras i virtualiseringsplattformen för att likna en fysisk miljö.

Med VirtIO/VirtBLK kan man säga att OS:et vet om att det kör på en virtualiserad plattform och samarbetar med hypervisorn. Hypervisor är detsamma som managementsystemet KVM som vi kör, det system som håller koll på och allokerar resurser till varje virtuell server.  På så sätt blir OS:et mer integrerat i hela plattformen och man behöver inte längre emulera kommunikationsvägarna mellan plattformen och OS:et. Naturligtvis innebär det att kommunkinationen dem emellan går snabbare och att prestandan ökar.

 

Debian 7

Stöd för Multiarch, en av utgåvemålen för Wheezy, kommer tillåta Debiananvändare att installera paket från multipla arkitekturer på samma maskin. Detta betyder att du nu kan, för första gången, installera både 32- och 64-bitars mjukvara på samma maskin och få alla relevanta beroenden korrekt uppfyllda, automatiskt. /Från Debian.org

Mer om nyheterna i Debian7

 

De uppdaterade

L.A.M.P + L.E.M.P

Våra tidigare versioner körde Debian och dessa kör Ubuntu. I övrigt är all mjukvara uppdaterad till de senaste versionerna.

 

Vi hoppas att ni gillar våra tillskott. Ställ gärna en fråga eller lämna en kommentar nedan!